SOŠ hotelových služieb a obchodu ZVOLEN 

Telefón: +421-45-533 39 86 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Archív

Deň výživy opäť v našej škole

Už ôsmykrát sme v SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene propagovali zdravú výživu.  Akciu sme odštartovali dňa 24.10. 2017 besedou na tému Stravovanie podľa ročných období. Žiakom boli  sprístupnené informácie o pozitívnom vplyve konzumácie stravy na celkové zdravie a výkonnosť.

V novembri žiaci prvého ročníka učebných aj študijných odborov odpovedali na anketové otázky v dotazníku o zdravom stravovaní. Anketa bola vyhodnotená 15. decembra.

            Dňa 14. decembra 2017 sa v priestore odbornej učebne pod názvom Zdravo a chutne konala súťaž vo varení. Zúčastnilo sa jej 8 žiakov.

Hodnotiaca komisia na čele s  Mgr. Alenou Murínovou a komisárom súťaže Lukášom Guzmanom, absolventom našej školy, ocenila prácu súťažiacich.

A tu sú výsledky:

  • za najkreatívnejšiu propagáciu v retro štýle bola vyhodnotená práca Filipa Luptáka a Michala Veselovského zo 4. K z odboru hotelová akadémia,
  • najchutnejšou nátierkou sa stala tekvicová s husacími škvarkami, ktorá vyšla z varešky žiačok piateho ročníka odboru hotelová akadémia Simony Vranovej a Barbory Bakošovej,
  • hlavné jedlo, ktoré najviac očarilo členov hodnotiacej komisie, bola mrkva v javorovom sirupe, ktorú pripravili tretiaci študijného odboru hotelová akadémia Tomáš Drozd a Viktor Školík,
  • za najlahodnejší dezert bol bezkonkurenčne označený mrkvový dezert, už spomínanej dvojice, Tomáša Drozdu a Viktora Školíka.

TOP víťazom celého podujatia sa stali Filip Lupták a Michal Veselovský, ktorí nielen propagáciou, ale aj kreatívnym prevedením všetkých pokrmov z červenej repy presvedčili, že aj zo zeleniny  vedia vykúzliť jedlá, ktoré uspokoja chuťové poháriky aj náročných gurmánov. 

Finále ,,Dňa zdravej výživy“ sa konalo 15. decembra 2017 v priestoroch školy na 1. poschodí.  Počas prestávok študenti aj zamestnanci školy mali možnosť vidieť súťažné práce  žiakov z predchádzajúceho dňa, ale aj ochutnať produkty zdravej výživy i sladké maškrty z cukety, mrkvy, červenej repy a tekvice.

Okrem ochutnávky pokrmov zdravej výživy žiaci podali odborný výklad, ktorý

motivoval všetkých zúčastnených k zdravému spôsobu života a k zdravému stravovaniu.

Poďakovanie patrí sponzorom: Mäspoma, Schreiber (Zvolenský), DRU, Metro Zvolen, ktorí svojimi produktami prispeli k oceneniu súťažiacich žiakov.

Ďakujeme aj absolventovi našej školy Lukášovi Guzmanovi, zástupcovi Metra, za názorné ukážky kreativity v práci kuchára.

Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na deviaty ročník.

F O T O G A L É R I A

Ing. M.Motošková, Ing. B. Bellová