SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Vitajte na stránke SOŠ hotelových služieb a obchodu, ZVOLEN

Naši cukrári na Danubius Gastro 2018

26.január 2018 bol úspešným súťažným dňom aj pre náš odbor cukrár. Aj cukrári zabodovali na súťažiach Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe.

Úspešne si počínali žiačky aj vyučujúca teoretických odborných predmetov. V súťaži Poézia v gastronómii súťažila  Adriana Pasztorová z triedy III.M.  V kategórii cukrárska artistika junior získala bronzovú medailu za exponát Woman in blue. Exponát znázorňoval stojan módneho návrhára, ktorý tvoril róbu na ples. Bol vytvorený z perníka a ozdobený bielkovou glazúrou.    

V tej istej súťaži, ale v kategórii cukrárska artistika senior,  nás zastupovala Bc. Viera Sebíňová, vyučujúca odborných predmetov. Svoje šikovné ruky, tvorivosť a nápaditosť predviedla na svojom exponáte  Hilda in Venice a získala zlatú medailu. Motivovala sa karnevalom v Benátkach. Pracovala s karamelom a využila techniky, ako sú fúkanie, ťahanie a odlievanie.

Na Danubius Gastro Cup v kategórii cukrár junior našu školu zastupovala Kristína Bačíková z triedy II.N. Za Hruškový nádych noci sebe i škole vybojovala zlatú medailu. Hruškový nádych noci pozostával z dvoch dezertných tanierov s povinnými surovinami- hruškou, smotanou a mliečnou čokoládou. Samozrejme, na dezerty boli použité aj iné suroviny, napríklad ganache z horkej čokolády, ganache z mliečnej čokolády.

Žiačky na súťaž pripravovali  Bc. V. Sebíňová a Bc. T. Mihalčík, MOV odboru cukrár. Z ich vynikajúcich výsledkov sa tešia nielen oni, ale celá škola.

Bc. V. Sebíňová