SOŠ hotelových služieb a obchodu ZVOLEN 

Telefón: +421-45-533 39 86 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Archív

Praktická maturitná skúška - tradične a moderne

V dňoch  1. až 3. 4. 2019 prebiehala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky študijných odborov čašník, servírka a kuchár. Témy na realizáciu recepcie sa niesli v duchu tradična, ale i modernej gastronómie.

Prvý večer bol venovaný Gastronómii očami motorizmu. Súčasťou animačného programu bola prezentácia elektromobilu. Hostí prezentácia zaujala a odniesli si nové informácie  o trendoch v motorizme. Druhý večer sa niesol v duchu Veľkej noci na Podpoľaní. Žiaci predstavili zvyky, tradície a gastronómiu Podpoľania. Obsluhovali hostí v ľudových krojoch. Na spestrenie hrala ľudová hudba. Žiaci preukázali počas dvoch večerí zručnosti, ako sú otváranie a dekantovanie vína, filetovanie pstruha, tranšírovanie  bravčovej panenky, vykosťovanie kurčaťa, flambovanie múčnika, i vedomosti, ktoré sa naučili počas 4 rokov štúdia.

Hostia odchádzali plní zážitkov z jedál, ktoré žiaci navarili, a taktiež z nápaditého animačného programu.

Držíme im palce, aby ich teoretická časť odbornej zložky maturitnej skúšky prebehla tak úspešne.

FOTOGALÉRIA NA FB