SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Archív

Ani cukrári nezaostávali na Danubius Gastro 2020

Dňa 24. januára 2020 sa konali aj súťaže Poézia v gastronómii 2020 a Danubius Gastro Debic Cup v rámci výstavy Danubius Gastro  v bratislavkej   Inchebe.

Súťaže sa zúčastnili Kristína BačíkováSimona Urblíková z I.S triedy a pani učiteľka Bc. Viera Sebíňová.

Kristína Bačíková nás reprezentovala v kategórii Danubius Gastro Debic Cup 2020, v ktorej svoj dezertný tanier pripravovala pred hodnotiacou komisiou a publikom. Svoj dezert mala pripraviť v časovom limite 45 minút a mala použiť tri hlavné suroviny: Stand & Overrun – šľahačku 35 %  z produkcie spoločnosti ACCOM Slovakia, čokoládu Ruby  alebo  čokoládu GOLD  karamel  CALEBAUT, pyré mango alebo passion fruit (maracuja). Kristínka Bačíková pripravila dezert s názvom Dezertný tanier de Luxe. Za svoju šikovnosť a nápaditosť získala zlatú medailu a bola aj absolútnou víťazkou v kategórii.

Simona Urblíková nás zastupovala v súťaži Poézia v gastronómii v kategórii cukrár junior, kde za svoju narodeninovú tortu s názvom Dievčatko s mačkou získala bronzovú medailu.

V kategórii senior súťažila  učiteľka odborných predmetov odboru cukrár Bc. Viera Sebíňová. Za svoj exponát z vareného karamelu a s názvom Zimný balet získala  striebornú medailu.

          Úspešným súťažiacim srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie výhry.

Bc. Tomáš Mihalčík