SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Archív

Môže dostať milovník kávy na Valentína krajší darček?

            Dňa 14.2.2020 sa v kongresových priestoroch Divadla Jozefa Gregora Tajovského uskutočnila súťaž organizovaná Strednou odbornou školou hotelových služieb a obchodu vo Zvolene.  

Súťaž pod názvom Baileys Coffe CUP 2020 otvorila pani riaditeľka školy PaedDr. Helena Hrnčiarová. Hlavným sponzorom súťaže bol The Bailey´s Original. Súťaže sa zúčastnilo 20 študentov z 12 škôl. Z názvu súťaže vyplývali hlavné ingrediencie, ktoré študent mal povinnosť použiť pri príprave  miešaného nápoja. Súťažiaci mal na výber dva druhy Bailey´s likéru, a to Bailey´s likér Originál alebo Bailey´s de Luxe. Druhou surovinou bola káva a ostatné bolo na kreativite a chuťových pohárikoch študentov. Súťažilo sa v dvoch disciplínach. Prvou bola príprava 2 šálok espressa, 2 šálok cappuccina, ktoré mohli byť pripravené aj formou Latte Art. Druhou disciplínou bolo miešanie voľného nápoja z povinných ingrediencií. Toto všetko sa odohrávalo pod odborným dohľadom 9-tich porotcov. Predsedom poroty bol garant súťaže Stanislav Cibula. Študenti súťažili o celkové 1. až 3. miesto, o ceny za najlepšie espresso, najlepšie cappuccino, najlepšie cappuccino LATTE ART, najlepšiu techniku, najlepšiu prezentáciu, najlepšieho nováčika a o cenu za nápoj od spoločnosti The Bailey´s  Irish Cream.

Účastníci z rôznych kútov Slovenska mali možnosť bezprostredne konzultovať pracovné postupy priamo s porotcami, a takokrem diplomov, cien a darčekov si odniesli najmä cenné rady a skúsenosti.

 

Ocenení:

1.miesto – Milan Cipov – SOŠ obchodu a služieb, Prievidza

2.miesto - Daniel Danyi – Súkromná SOŠ, Rimavská Sobota

3.miesto – Jakub Vreštiak - SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen

 

Ceny:

najlepšie espresso – Tajana Poláčková – SSŠ EDUCO, Súkromná hotelová škola, Námestovo

najlepšie cappuccino – Nikolas Balog – SOŠ hotelových služieb a dopravy, Lučenec

najlepšie cappuccino LATTE ART – Lukáš Hedvigy – SOŠ obchodu a služieb, Rimavská Sobota

 

najlepšia technika – Radoslav Selecký – SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica

najlepšia prezentácia – Simona Uňatinská – SOŠ dopravy a služieb, Nové Zámky

najlepší nováčik  - Sofia Baráthová,  SOŠ hotelových služieb a obchodu, Nové Zámky

nápoj od spoločnosti The Bailey´s  Irish Cream – Zuzana Omastová, SOŠ obchodu a služieb, Púchov

 

Celé podujatie sa nieslo v príjemnej VALENTÍNSKEJ atmosfére.

Mgr. Jana Lipnická