SOŠ hotelových služieb a obchodu ZVOLEN 

Telefón: +421-45-533 39 86 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Štúdium

Štúdium - učebné a študijné odbory, nadstavbové štúdium

DUÁLNE VZDELÁVANIE

DM DROGERIE MARKT - METRO - BILLA - KAUFLAND - COOP JEDNOTA - LIDL

Overenie odbornej spôsobilosti

Overenie odbornej spôsobilosti

Rekvalifikačné kurzy

Rekvalifikačné kurzy

Praktická maturitná skúška - tradične a moderne

V dňoch  1. až 3. 4. 2019 prebiehala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky študijných odborov čašník, servírka a kuchár. Témy na realizáciu recepcie sa niesli v duchu tradična, ale i modernej gastronómie.

Praktická maturitná skúška v Kozmetickom salóne Šarm

V dňoch 2.až 5. apríla 2019 prebiehala v školskej prevádzke Kozmetický salón ŠARM praktická časť maturitnej skúšky študijného odboru KOZMETIK. Žiačky 4.Z triedy počas týchto dní prezentovali svoje odborné vedomosti a zručnosti  nadobudnuté počas štúdia pred odbornou komisiou. Svoju pripravenosť na toto krásne povolanie potvrdili aj  odbornými kozmetickými ošetreniami, ktoré predviedli na svojich modelkách.

Banskobystrická Poézia v gastronómii 2019

15.marca 2019 sa v Banskej Bystrici stretli cukrári z celého Slovenska, aby ukázali porote aj širokej verejnosti svoje zručnosti. V rámci GastroCupu sa konala súťaž Poézia v gastronómii.  Školu reprezentovali žiačky nadstavbového štúdia 1. ročníka Erika Pomotiová a Adriána Pásztorová. Súťažili v dvoch kategóriách - Dezertné taniere a Mini dezerty. Obidve sa umiestnili na krásnych 2. miestach. Strieborným dievčatám gratulujeme. Za odbornú prípravu ďakujeme MOV Bc. Tomášovi Mihalčíkovi.

GASTRO CUP 2019
15. marca 2019 sa v hoteli LUX, v Banskej Bystrici konal V. ročník Gastro Cupu 2019 s prívlastkom „Memoriál Jána Michnu“ na pamiatku spoluzakladateľa súťaže. Bohatý program degustácií, workshopov a prezentácií rôznych výrobkov dopĺňali súťaže v gastronómii. Tých sa už tradične zúčastnili dospelí aj žiaci z viacerých škôl. Tú našu reprezentoval v kategórii kuchár junior Gabriel Nevlazla z 3.H triedy. Gabriel pripravil za 45 minút dve porcie jedla z jahňacieho chrbátika sous vide s bryndzovým zemiakom, maslovou zeleninou, pyré z kvaky a mäsovým jus. Jeho menu mu spomedzi 12 juniorov vynieslo bronzovú medailu. Ku krásnemu 3. miestu mu gratulujeme.

Milovníci slovenčiny sa stretli dvakrát

Aj v tomto roku milovníci slovenčiny strávili príjemné chvíle na dvoch stretnutiach – na 4. ročníku Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (22.2.2019) a na jeho vyhodnotení (1.3.2019). Vyučujúcich slovenského jazyka a literatúry potešilo, že do súťaže sa pôvodne zapojilo 28 študentov. Súťaže sa však zúčastnilo iba 20, ale aj to je pekné číslo. Svoje sily so slovenčinou si merali študenti učebných i študijných odborov. Celé dopoludnie prebehlo v pokojnej a tvorivej atmosfére, najprv zápasili s testami, potom preukázali svoje slohové i rečnícke zručnosti. Našou Olympiádou sme sa pridali k Medzinárodnému dňu materinského jazyka, ktorý si pripomíname 21. februára.  

Vyhodnotili sme súťaž EXPERT GENIALITY SHOW

„Ak uspejete iba raz, môže to byť náhoda. Pokiaľ uspejete dvakrát, môže to byť šťastie.         

Pokiaľ uspejete trikrát, tak vďaka usilovnosti a pracovitosti.“

 

Týmto heslom sa riadili aj niektorí naši experti, ktorí sa do súťaže zapojili viackrát. 28. februára 2019 sme bilancovali výsledky súťaže EXPERT geniality show. Je to vedomostná súťaž, v ktorej tiež dokazujeme, že naši študenti vedia zabojovať aj vo vedomostných oblastiach.

ISIC List k obnove platnosti a zľave v ČR

 

Vážení rodičia, milí študenti!

Pre našich študentov vydávame medzinárodný študentský preukaz ISIC/EURO26. Stávajú sa tak členmi medzinárodnej komunity študentov, ktorí majú nárok na množstvo výhod a zliav.

Chceli by sme Vás upozorniť, že členský preukaz ktorý nemá označenie 09/2019, nie je platný. V tejto chvíli nemôžete využívať všetky výhody, ktoré preukaz ponúka.

Praktická MS - degustačné večere

Na konci marca a začiatkom apríla na našej škole SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene uskutoční praktická maturitná skúška v študijnom odbore hotelová akadémia.

Táto skúška prebieha ako degustačná večera v hoteli Academic vo Zvolene. Ide o spoločenské podujatie, ktoré je realizované vždy v inej téme. Deväť večerov bude venovaných dobrému jedlu a vynikajúcemu programu.

Valentínska kvapka krvi

„Prirodzenosť si žiada, aby človek pomáhal človeku, nech je to ktokoľvek, už len preto, že je to človek.“  Marcus Tullius Cicero

Láska má veľa podôb, tak znelo tohtoročné heslo Valentínskej kvapky krvi. A láska má skutočne veľa podôb - láska partnerov, rodičov a detí, láska súrodencov, láska k sebe samému, k svojim blízkym, ale aj k neznámym ľuďom.

Časopis pre stredoškolákov - Kam po strednej

Časopis obsahuje praktické informácie o štúdiu na vysokých školách a pracovných príležitostiach pre absolventov. Cieľom publikácie je pomôcť kariérnym poradcom pri poskytovaní aktuálnych informácií končiacim stredoškolákom. Printová časť je distribuovaná na všetky stredné školy na Slovensku, elektronická verzia je určená študentom a ich rodičom na weboch stredných škôl.

 

Nemeckí žiaci po roku opäť na praxi vo Zvolene

Rok od posledného pobytu nemeckých praktikantov ubehol ako voda a do Zvolena už po štvrtý raz pricestovalo 5 praktikantov z partnerskej školy Staatliches berufsbildendes Schulzentrum Jena-Göschwitz (Tom Lauer, Julia Weber, Vanessa Eichholz, Johannes Giese a Natalie Reck) spolu so svojimi vyučujúcimi (Jörg Missale, Claudia Lessmann, Petra Richter a Andrea Uhlmann) na 3-týždňovú odbornú prax v rámci projektu Erasmus+.

Design by: www.diablodesign.eu