SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Štúdium

Štúdium - učebné a študijné odbory, nadstavbové štúdium

DUÁLNE VZDELÁVANIE

DM DROGERIE MARKT - METRO - BILLA - KAUFLAND - COOP JEDNOTA - LIDL

Overenie odbornej spôsobilosti

Overenie odbornej spôsobilosti

Rekvalifikačné kurzy

Rekvalifikačné kurzy

Najlepšia kuchárka v Tatrách

     Slovenský zväz kuchárov a cukrárov a Tatranský klub kuchárov a cukrárov 3. mája 2019 organizoval v areáli Slalom Restaurant na Štrbskom Plese už 28. ročník súťaže pod názvom  JARNÁ GASTRONOMICKÁ VÝSTAVA JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV a súťaž o najlepšieho kuchára Tatranský kuchár 2019.

41. ročník celoštátnej prehliadky SOČ

Hneď po veľkonočných prázdninách, 24. - 26. apríla, sa konala 41.  celoštátna prehliadka Stredoškolskej odbornej činnosti / SOČ/ na Strednej odbornej škole automobilovej v Košiciach. 

Hudba priniesla radosť a úsmev

 „Tam, kde prinášame úsmev a radosť do života, robíme najkrajšiu vec na svete.“

Stalo sa pre nás už samozrejmosťou, že pravidelne pripravujeme hudobný program pre malých pacientov Detskej onkológie, detskej chirurgie a pediatrie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

PIEŠŤANSKÝ POHÁR

            Dňa 16.4. 2019 sa v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch konal 3. ročník súťaže Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera. Súťaž každoročne organizuje Hotelová akadémia v Piešťanoch v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom.

Nové skúsenosti  na VITIS TROPHÉE JUNIOR 2019

Dňa 8. a 9. apríla 2019 sa konal VI. ročník juniorskej someliérskej súťaže  Vitis Trophée Junior 2019 - Majstrovstvá someliérov Slovenska v priestoroch škôl Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota a Súkromnej strednej odbornej školy SD Jednota v Šamoríne.

Krajské kolo v Stredoškolskej odbornej činnosti

Krajské kolo 41. ročníka súťaže v SOČ sa konalo 5. apríla 2019 na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene. Našu školu reprezentovali  víťazky školského kola,  žiačky 2. A triedy - Laura Lvomská s Terezou Pocklanovou , ich spolužiačka Zuzana Müllerová a Romana Nemcová, študentka štvrtého ročníka manažmentu regionálneho cestovného ruchu.

Deň narcisov 2019 – prekonali sme vlaňajší rekord

 „Lásku, porozumenie,  pomoc a nádej to je to najkrajšie, čo môžeme chorým ľuďom dať, veď nikdy nevieme, čo sa môže v živote stať a či aj my ju nebudeme potrebovať. Čím viac venujeme život ostatným, tým je hodnotnejší.“  Henrich von Kleist

 

Praktická maturitná skúška - tradične a moderne

V dňoch  1. až 3. 4. 2019 prebiehala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky študijných odborov čašník, servírka a kuchár. Témy na realizáciu recepcie sa niesli v duchu tradična, ale i modernej gastronómie.

Praktická maturitná skúška v Kozmetickom salóne Šarm

V dňoch 2.až 5. apríla 2019 prebiehala v školskej prevádzke Kozmetický salón ŠARM praktická časť maturitnej skúšky študijného odboru KOZMETIK. Žiačky 4.Z triedy počas týchto dní prezentovali svoje odborné vedomosti a zručnosti  nadobudnuté počas štúdia pred odbornou komisiou. Svoju pripravenosť na toto krásne povolanie potvrdili aj  odbornými kozmetickými ošetreniami, ktoré predviedli na svojich modelkách.

Banskobystrická Poézia v gastronómii 2019

15.marca 2019 sa v Banskej Bystrici stretli cukrári z celého Slovenska, aby ukázali porote aj širokej verejnosti svoje zručnosti. V rámci GastroCupu sa konala súťaž Poézia v gastronómii.  Školu reprezentovali žiačky nadstavbového štúdia 1. ročníka Erika Pomotiová a Adriána Pásztorová. Súťažili v dvoch kategóriách - Dezertné taniere a Mini dezerty. Obidve sa umiestnili na krásnych 2. miestach. Strieborným dievčatám gratulujeme. Za odbornú prípravu ďakujeme MOV Bc. Tomášovi Mihalčíkovi.

GASTRO CUP 2019
15. marca 2019 sa v hoteli LUX, v Banskej Bystrici konal V. ročník Gastro Cupu 2019 s prívlastkom „Memoriál Jána Michnu“ na pamiatku spoluzakladateľa súťaže. Bohatý program degustácií, workshopov a prezentácií rôznych výrobkov dopĺňali súťaže v gastronómii. Tých sa už tradične zúčastnili dospelí aj žiaci z viacerých škôl. Tú našu reprezentoval v kategórii kuchár junior Gabriel Nevlazla z 3.H triedy. Gabriel pripravil za 45 minút dve porcie jedla z jahňacieho chrbátika sous vide s bryndzovým zemiakom, maslovou zeleninou, pyré z kvaky a mäsovým jus. Jeho menu mu spomedzi 12 juniorov vynieslo bronzovú medailu. Ku krásnemu 3. miestu mu gratulujeme.

Design by: www.diablodesign.eu