METRO KUCHÁRSKY PÄŤBOJ 2023
Aj vy obdivujete umenie kuchárov pri práci s nožom? Naši študenti sa učia a zdokonaľujú si tieto zručnosti na odbornom výcviku v prevádzkach školy. Krájanie zeleniny – cibule na jemno, póru na spôsob julienne a zemiakov na kocky, ako aj vykosťovanie kuraťa a filetovanie pstruha patrí medzi základné zručnosti každého dobrého kuchára.
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov spolu so spoločnosťou METRO Cash & Carry SR vyhlásili pre budúcich kuchárov veľmi zaujímavé podujatie METRO KUCHÁRSKY PÄŤBOJ 2023. Táto dvojkolová celoslovenská súťaž preverila spomínané zručnosti vo všetkých slovenských krajoch.
Vo zvolenskom semifinálovom kole si 29.3.2023 zmerali sily tri družstvá zo stredných odborných škôl zo Zvolena, z Banskej Bystrice a Zlatých Moraviec.
Aj keď posledné dva roky opatrení neboli pre nikoho z nás jednoduché a dištančné vyučovanie prinieslo negatívny dopad na praktické vyučovanie mladých kuchárov, všetci študenti preukázali, že všetky zručnosti ovládajú. Veľmi nás potešilo, že naši študenti sa umiestnili na prvom mieste a náš žiak Christofer Kováč sa stal absolútnym víťazom celej súťaže s najvyšším počtom bodov.
Víťazný tím z našej školy postúpil do celoslovenského finálového kola, ktoré sa bude konať v apríli 2023 v rámci sprievodného programu Medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2023 v Bratislave.
Súťažiacim GRATULUJEME a ďakujeme im za reprezentáciu. Vďaka patrí aj majstrom odborného výcviku, ktorí žiakov pripravovali.
> >