Charakteristika učebného odboru čašník, servírka
Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :
– ovládajú práce spojené s technikou obsluhy,
– vedia odborne komunikovať so zákazníkom,
– poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, ovládajú základné receptúry,
– v praxi uplatňujú gastronomické pravidlá,
– vedia pracovať s registračnou pokladnicou a výpočtovou technikou, účtovať, robiť vyúčtovanie,
– majú kultivované a spoločenské správanie,
– ovládajú zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– ovládajú zásady vedenia administratívy, sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie v zariadeniach spoločného stravovania, ako aj na samostatné podnikanie.
Organizácia, miesto vyučovania
Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku. Teoretické vyučovanie sa realizuje v budove školy na Jabloňovej ulici 1352 vo Zvolene. Praktické vyučovanie na pracoviskách v Hoteli Academic a Divadelná reštaurácia.
Ukončovanie štúdia
Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou. Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.
Ďalšie štúdium
Úspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore spoločné stravovanie, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.
Viac informácií
Viac informácií nájdete v časti >> Dokumenty - ŠkVP <<, pre učebný odbor čašník, servírka.
Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
Fotogaléria