Regionálna gastronómia Slovenska
„Poznajme regióny cez ich chute, vône, naviazané na ich tradíciu,
zvyky a kultúru.“
Združenie Mladé Slovensko využilo možnosť získať finančnú dotáciu podľa VZN č. 25/2016 vo výške 2000,- EUR na vydanie publikácie Regionálna gastronómia.
V danej publikácii sa prezentujú kuchyne z našich regiónov, odrážajú zvyky, tradície, kultúru jednotlivých regiónov Slovenska, ako i zvyky a tradície etník na Slovensku.
Publikácia bude slúžiť nie len na propagáciu tradičných zvykov našej gastronómie, ale aj ako učebný, metodický materiál a hlavne manuál pre žiakov a študentov, pre podnikateľskú verejnosť v oblasti gastronómie a cestovného ruchu a pre zlepšenie práce v oblasti služieb, ako i na zviditeľnenie a propagáciu Banskobystrického samosprávneho kraja.
Publikácia je veľmi bohatá na obrázkový materiál a súčasťou je aj popis tradičných sviatkov a zvykov. Publikácia vo svojej záverečnej časti má spracovaný stručný slovník základných pojmov v anglickom jazyku t.z., že danú publikáciu môžu využiť aj zahraniční hostia a návštevníci nášho regiónu.
Daná publikácia bola spracovaná v spolupráci s pedagogickými zamestnancami a študentmi Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu vo Zvolene, ktorí sú členmi Združenia Mladé Slovensko.
Poďakovanie patrí odbornému garantovi Prof. Ing. Petrovi Patúšovi, PhD. za pomoc. Poďakovanie patrí aj predsedovi BBSK Ing. Mgr. Marianovi Kotlebovi a poslancom BBSK za okres Zvolen MUDr. Milanovi Čarnokymu, PaedDr. Jurajovi Družbackému, MUDr. Jozefovi Ježíkovi, Ing. Miroslavovi Kuseinovi a Ing. Jozefovi Mikušovi, za poskytnutú finančnú pomoc, čím prispeli k vydaniu tejto krásnej publikácie.
Záujemcovia o danú publikáciu môžu kontaktovať Mgr. Alžbetu Staníkovú na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
Mgr. Alžbeta Staníková
predsedníčka správnej rady
Združenia Mladé Slovensko