SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Štúdium

Štúdium - učebné a študijné odbory, nadstavbové štúdium

DUÁLNE VZDELÁVANIE

DM DROGERIE MARKT - METRO - BILLA - KAUFLAND - COOP JEDNOTA - LIDL

Overenie odbornej spôsobilosti

Overenie odbornej spôsobilosti

Rekvalifikačné kurzy

Rekvalifikačné kurzy

Rastú nám noví TOP EXPERTI

„Ani jeden mladý človek nie je tak nešikovný, aby nedospel k úspechu aspoň v jednej veci, ak je vytrvalý.“

Leonardo Da Vinci

 

V týchto dňoch sme bilancovali výsledky súťaže EXPERT geniality show. Je to vedomostná súťaž, v ktorej tiež dokazujeme, že naši študenti vedia zabojovať aj vo vedomostných oblastiach.

Tohto roku  sa súťaž konala  1. 12. 2017 a experti súťažili  v priestoroch našej školy.

V januári 2017 sa naši experti dozvedeli, ako sa im v súťaži darilo. Tradične sa do decembrovej súťaže zapojilo 30 študentov, ktorí súťažili v dvoch vekových kategóriách: O 12 – v tejto kategórii v rámci Slovenska súťažilo 1213 študentov, O 34 –  celoslovenský počet bol 1068 študentov.

INTERBEAUTY TROPHY 2017

Krása je nevyčerpateľný prameň radosti pre toho, kto ho vie odkryť.

Alexis Carrel

 

Počas Medzinárodného kozmetického veľtrhu Interbeauty – jar  sa 10.2. 2017 stretli kozmetičky a kaderníci z celého Slovenska na súťaži v dekoratívnej kozmetike a účesovej tvorbe  INTERBEAUTY TROPHY 2017.

Našu školu v odbore KOZMETIK reprezentovali v dvoch súťažných témach žiačky štvrtého ročníka.

Kristína Gašperová   súťažila v téme Bábika. Pripravovala ju MOV Daniela Karabegovič. Súťažiace v tejto kategórii mali vytvoriť  farebný, sladký, trochu gýčový  mejkap s využitím rôznych doplnkov. Dôležité bolo prepracovanie očných tieňov. Hoci sa Kristína neumiestnila na prvých troch miestach, dôstojne reprezentovala školu.

Vanesa Árvayová vytvorila pestrofarebný, výrazný, ale vkusný mejkap.  Dokonale splnila tému súťaže, ktorou bola vizáž inšpirovaná mexickou maliarkou Fridou Kahlo. Tá bola známa extravaganciou a svojráznym prejavom. Vanesa sa umiestnila na krásnom druhom mieste. Na súťaž ju pripravovala MOV Silvia Mesárošová.

Naša škola mala svoje horúce želiezko aj z odboru KADERNÍK, konkrétne v tvorbe Súťažného módneho večerného účesu (technická kategória). Porota v tejto kategórii hodnotila čistotu práce, farebné prevedenie v minimálne dvoch odtieňoch a celkový dojem.

Za 35 minút MOV Danka Šarköziová zmenila svoju modelku na elegantnú dámu.  Svojím dokonalým umením presvedčila publikum aj porotu, ktorá jej prácu ohodnotila najvyšším ocenením - 1. miestom.

 

Ďakujem všetkým, majsterkám odborného výcviku aj žiačkam za reprezentáciu školy. Všetky dokázali, že krásu ženy odkryť vedia.

Gratulujeme!

 

Danubius Gastro  2017

Dni 26. až 29. január 2017 patrili opäť milovníkom gastronómie. Tí sa stretli v Bratislave na medzinárodnom festivale Danubius Gastro. Festival navštívili mnohí návštevníci, no najväčším lákadlom boli gastro súťaže.

Aj my sme tam boli s našimi najlepšími a najšikovnejšími žiakmi z gastro odborov. Prezentovali sme svoje zručnosti v súťaži METRO HoReCa päťboj, v jeho individuálnej a tímovej časti. Nevynechali sme ani varenie na živo, baristickú či barmanskú súťaž. Zahanbiť sa nedali ani cukrári. 

  1. januára 2017 v súťaži DANUBIUS GASTRO CUP 2017 varenie na živo bojoval za nás žiak III. G triedy Andrej Ryboš. V časovom limite 45 minút pripravoval pred návštevníkmi Incheby dve porcie hlavného jedla, kde hlavnou surovinou bol karfiol. Vo varení na živo súťažilo 12 súťažiacich. Andrej si vybojoval druhé miesto. Žiaka na súťaž pripravovala MOV Elena Klimová.
  2. januára 2017, t. j. piatok, vo finále 5. ročníka súťaže METRO HoReCa päťboj sme obhajovali svoje vlaňajšie prvenstvo. V súťaži sa stretlo päť škôl, ktoré sa chceli čo najlepšie ukázať v individuálnej i v tímovej časti.

V tímovej časti METRO Top tím kuchyňa našu školu reprezentovali Michal Rehák (IV.G), Rastislav Ľalík (V.H), Barbora Bakošová (IV.H), Filip Marunčiak (IV.K), Zuzana Gánovská  a  Denis Štefánek (III.H). Počas dvoch  hodín museli pripraviť dva druhy jedál a jeden druh dezertu v počte 30 porcií. Počas prípravy reštauračného menu  súťažiaci absolvovali aj individuálnu časť, a to súťaž jednotlivcov. Ich úlohou bolo preukázať svoje zručnosti v krájaní cibule, póru, zemiakov, vo vykosťovaní kurčaťa a filetovaní pstruha. 

Tím kuchyne sa spomedzi piatich tímov umiestnil na druhom mieste. Sedem bodov ich delilo od prvého miesta.

            V tímovej časti METRO top tím – obsluha nás zastupovali 6 žiaci z odboru hotelová akadémia. Tím čašníkov a servírok tvorili: Kristína Trnková (V.H), Dominika Uramkinová a Michaela Fuľajtárová (V.K), Miroslava  Nociarová  (IV.K), Samuel  Kuka a Alex Moravík (IV.H). V časovom limite 1,5 hodiny museli súťažiaci  pripraviť stoly pre hostí, pripraviť súťažné stanoviská na barmanskú a baristickú súťaž a absolvovať tieto dve časti súťaže. V baristickej časti súťaže museli  nastaviť mlynček a v časovom limite 8 minút  pripraviť 2 espressá a 2 cappuccina v ľubovoľnom poradí, v barmanskej časti v časovom limite 10 minúť zasa pripraviť päť porcií nealkoholického long drinku na báze limonád. Potom ich čakalo servírovať to, čo náš tím kuchárov pripravil. A nakoniec prišlo prvé miesto pre tím obsluhy. Oba tímy získali spoločne druhé miesto.  Od obhájenia prvenstva ich delil jeden bod.

Súťažiacich pripravovali Mgr. Mária Kaľamárová a Mgr. Peter Chvojka.

Veľká vďaka patrí všetkým. Pre nás sú aj tak jednotkou.

Design by: www.diablodesign.eu